2009. október 14., szerda

Jávor Gergő

1989-ben született, jelenleg a Pázmány ITK-ra jár. A Föld Színházhoz A végítélet próbái során csatlakozott. Ő játssza az előadásban a Rendőrfőnököt.

Mini interjú

Mi volt a legnehezebb feladat/dolog/ a próbák során?
1.Mivel én csak nyáron csatlakoztam a társulathoz, számomra a legnehezebb – és egyben legfontosabb – dolog a beilleszkedés volt. Talán ez most már egyenesben van, bár még sokat kell tepernem
2. Nem sokat van a színen a rendőr, ill. nem sok derül ki róla a darab során, mármint egészen konkrétan. Így nagyon nehéz volt megtalálni a karakter milyenségét. Remélem most már azért megvan.
Mi volt a legszórakoztatóbb?
A juliannamajori próbahéten volt egy kis játék. A végítélet napjából kellett egy kis részt megjeleníteni oly módon, hogy egy neves rendező (legyen az film-, vagy színházi rendező) stílusjegyeit, alkotói jellegzetességeit tartalmazza. Én egy cigány fiút alakítottam egy „Kusturica jellegű” jelenetben. Ültem a trabiban, és kiabáltam a lányokkal, hogy tolják a kocsit, mert nem érünk oda az állomásra. Remek.
Mi volt a legabszurdabb dolog, ami történt?
Talán nincs is leg. A bemelegítő gyakorlatok tudnak meglepetést okozni…
Miben hasonlítasz és miben különbözöl a karakteredtől?
Hasonlóság talán csak abban van, hogy a rendőr is egy nagyvárosbaan nevelkedett ember, aki azért vidékre is jár sokat. A munkáját jól, igaz, ha nincs sok kedve hozzá, akkor nagyon unottan végzi. A felesége nagyon elvette az életkedvét, örül, ha végre nem lehet mellette. Ez azért nem vall rám. És nem csak azért nem, mert még nincs feleségem.
Ha a karaktered hirtelen hajótörést szenvedne egy lakatlan szigeten, mit csinálna, hogy érezné magát az első három órában?
(Ha még a tengeren szenvedne hajótörést… Szigeten elég ciki hajótörést szenvedniJ) Az első három órában valószínűleg hálát adna, hogy nincs mellette a felesége, és lehet, hogy egy jó darabig nem is lesz. Aztán azért elunná magát, megenné az összes almáját, ami a kabátjában maradt. Megszárítaná jegyzetfüzetét, és töprengve, nagy kínok között felsorolná az okokat, miért is vette feleségül elszomorítóját. A többi lapon listázná a szigeten található gyümölcsöket, külön az evésnek, és külön az alkohol gyártásának valókat.
Mi az a három szó, ami előszőr eszedbe jut az előadásról/darabról?
Kindergarten, almacsutka, mámor.
Mit tanultál, mivel gazdagodtál a próbafolyamat és az előadások során?
Abszolút kezdőnek érzem magam, így majdhogynem minden perc tanulással telt. Nem mellékesen nagyon rendes emberkékkel gazdagodtam. Remélem a jövőben velük együtt tanulhatok még jó sokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése