2009. november 16., hétfő

Morvay Judit

1989-ben született, az ELTE BTK Néprajz - Zene szakára jár. A Föld Színházhoz 2008 decemberében csatlakozott, ő a társulat zenei vezetője.

Szerepei a Föld Színháznál:
Anna (A végítélet napja; 2009)
Királyné (Világ Bölcse; 2009)



Mi volt a legnehezebb feladat/dolog/ a próbák során?

Talán az, hogy teljesen megfeledezzek a külvilágról (az aznapi eeményekről stb.), és csak a próbákra koncentráljak. No meg az izgulás.

Mi volt a legszórakoztatóbb?
Egy csomó iszonyú vicces próba volt, különösen a főpróbahéten, de előtte is. Felejthetetlenek például a Városmajorban tartott próbák, ahol a jeleneteket 30 m távolságból néztük, ezért a színészek nagyon eltúlzottan mozogtak. Az a zavart kifejezés szegény járókelők arcán..

Mi volt a legabszurdabb dolog, ami történt?
Az első előadáson "mennybe menetelem" alkalmával sikerült leesnem a traverzről, ami még hagyján, de közben leszakadt a ruhám mindkét pántja, úgyhogy volt egy-két nehéz percem:)

Miben hasonlítasz és miben különbözöl a karakteredtől?
Hasonlóság a korunk ( Anna kb. egy évvel fiatalabb nálam), és az ebből adódó életérzés (pl: elszakadni vágyás és felelőtlenség), de azt hiszem, Anna alapvetően vagányabb, pimaszabb és makacsabb, mint én.

Ha a karaktered hirtelen hajótörést szenvedne egy lakatlan szigeten, mit csinálna, hogy érezné magát az első három órában?
Ha a darab legelejének Annáját nézem: először megijedne és a papája után sírna, de aztán feltalálná magát, mégiscsak talpraesett lány. Azért az valószínű zavarná, hogy senki nincs, aki körülugrálja.
Ha a darab végének Annáját nézem: élete értelmén és az összement házukon gondolkozna:)

Mi az a három szó, ami előszőr eszedbe jut az előadásról/darabról?
Felelősség, bezártság, pillanatnyi

Mit tanultál, mivel gazdagodtál a próbafolyamat és az előadások során?
Tiszta önismeret ez a színház, egy csomó dologra rájöttem magammal kapcsolatban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése